sobota 30. septembra 2017

Septembrové inšpirácie

Rada by som september uzavrela príspevkom, ktorý bude venovaný kozmetickým aj nekozmetickým radostiam. Pretože tých inšpirácií a objavov bolo ako vždy dosť, tak dúfam, že si tento príspevok užijete. Možno vám tiež niečo padne do oka. Takže poďme na to! :)


Viem, že limitované edície sa v Manufaktúre predávajú aj rok, kým sa úplne vypredajú, čo mi dalo dosť času si premyslieť, čo si vlastne budem kupovať. Dostala som od kolegyne kupón s 15 % zľavou na nákup a spravila som si objednávku. Vybrala som si zelený čaj so sedmokráskou, lipou a harmančekom, ktorý som zatiaľ ako jediný z produktov na fotke vyskúšala a chutí mi.

Ďalej som si zvolila sprchovací gél s medom a rakytníkom, ktorý vonia hlavne po mede (pripomenul mi staršiu kolekciu hruška a med). Tretí produkt, ktorý ma upútal, je sirup s medom a rakytníkom. Na stránke eshopu už nebol dostupný sedmokráskový sirup, ale v predajni ho mali, tak som si vzala aj ten. Na sirupy sa tiež chystám, ale teraz máme doma načatý zázvorový sirup od inej značky.


Asi je očividné podľa príspevkov na blogu, že rada chodím do dm drogérie. A občas môj nákup obsahuje viac jedla ako kozmetiky. Základ na raňajkovú kašu od dmBio som objavila vďaka priateľovi, ktorý ma na ňu upozornil. Mala som už aj verziu s bobuľovým ovocím, ale aj táto v modrom balení je celkom fajn. Ja si do nej zvyknem pridávať ešte javorový sirup, tak mi chutí viac. Stále zostávam verná gélom na holenie od Balea a tento konkrétne ozaj dobre pení. Nohy sa s nim holia jedna radosť a stál ma do 2 €.

Paštéta Šitake - šampión dmBio chutila výborne s hriankami. Cítila som v nej niečo zvláštne a keď som si pozrela zloženie, tak mi došlo, že čo to bolo - kvasnice! Neobvyklá a zaujímavá je kombinácia bielej čokolády a maku. Áno, čokoládam od dmBio som ozaj prišla na chuť. Kedysi som zbožňovala sójové latté od Alnatury, ale odkedy už nie je dostupné v dm drogérií, tak som ho minimálne rok nemala. Vyskúšala som však Kurkuma Chai nápoj od dmBio, ktorý chutí sladko a zároveň korenisto. Má žltú farbu vďaka kurkume.


V práci si celkom často kupujem ovocné šťavy od srbskej značky zdravo. Najčastejšie si kupujem v menšom balení mrkvovo-jablkovú. Skúšala som aj cviklovú, ale nedávno ma zaujala višňovo-jablková šťava, ktorá je dvojfarebná, čo bohužiaľ na fotke nevidieť. Síce tieto šťavy nie sú úplne lacnou záležitosťou, ale dobre chutia a hlavne autenticky. Malé balenie 0,2l stojí 0,79 € a väčšie balenia sú cenovo od 2 do 4 € podľa ovocnej kombinácie. Treba však vyzdvihnúť, že šťavy sa vyrábajú lisovaním za studena ovocia a zeleniny. Do štiav sa nepridáva cukor a ani voda.


Ďalej tu mám pár produktov, ktoré som si objednala z Oriflemu. Ochranný intímny gél Feminelle s aloe vera nedráždi a mám ho už min. 2-krát. Mala som aj iné verzie tohto gélu a nemala som s nimi žiadne problémy. Dezinfekčný čistiaci gél na ruky SoftCaress s olejom z makadamových orechov patrí do mojej každodennej kabelkovej výbavy. Nevonia typicky ako dezinfekčný gél, čo mne osobne nevadí. Čo mi však vadí je vrchnák, ktorý sa mi odtrhol od obalu a musím gél nosiť v osobitnej kozmetickej taštičke, aby mi nepretiekol do tašky. Čučoriedkový hojivý zázrak som nakoniec podarovala, ale voňal pekne a určite si ho niekedy objednám aj pre seba.

Z dekoratívnej kozmetiky ma tentokrát zaujal očný tieň v ceruzke The ONE v odtieni Aqua Crush, ktorý by mal byť trvácny, avšak podľa jeho výdrže mi to tak úplne nepríde. Asi to bude chcieť dobrú bázu pod tieň. Tieň nie je vyslovene zlý, pigmentácia je dobrá a odtieň je taký morsky modrý (nie je to tyrkysová a ani tmavomodrá - niečo medzi). Krémové očné tiene Giordani Gold v odtieni Bronzed Burgundy sú na tom s výdržou lepšie, ale taktiež sú aj drahšie. Ide o krásny bronzový burgundy odtieň a k tieňom je pribalený aj menší štetec.


Jedno z mojich najobľúbenejších jedál tento mesiac - pečené zemiaky, rezeň a domáci uhorkový šalát. Bol to super víkendový obed.

Mám tú ďalší svoj nákup z dm drogérie. Tentokrát voľba padla na kontúrovaciu tyčinku v odtieni 01 Light od Maybelline, nad ktorou som už nejakú dobu rozmýšľala. Skúšala som naniesť kontúry na make-up a púder. Tmavšia časť tyčinky je studená hnedá, čiže na kontúrovanie je ideálna. Svetlá časť tyčinky neobsahuje trblietky, čiže asi nemá slúžiť ako rozjasňovač, ale skôr len na akési zosvetlenie. Produkt je podľa mňa dobre pigmentovaný a krémový. Myslím, že ideálnejší bude pre normálnu a suchú pleť. Pri zmiešanej a mastnej pleti, pokiaľ ho ešte zapúdrujete, tak buď ho nie je vidieť alebo keď ho použijete na púder, tak budete vyzerať lesklo, ako ja na druhej fotke, kde som už komplet nalíčená. No môžte túto tyčinku použiť najprv, tak že si ňou vykreslíte kontúry a zapracujete ju do tváre, potom to ešte zafixujete púdrovými produktmi v podobných odtieňoch. Stále sa s ňou učím narábať a toto sú zatiaľ len moje prvé dojmy.

Už na druhej fotke sa nachádza biela čokoláda s makom od dmBio, ktorú som mala tento mesiac dvakrát a musela som ju dať ochutnať aj rodičom. Sprejový čistič od ebelin som už mala tiež viackrát a pri poslednom čistení štetcov som prišla na to, že sa celkom rýchlo míňa. Posledný produkt na fotke vám opíšem o jednu fotku nižšie, keďže si zaslúži obzvlášť pozornosť.

nerozotreté kontúry
Púdrový matný rúž od značky trend IT UP v odtieni 020 má zaujímavú formulu. Pretože nie je suchý a ani krémový, ale na perách je príjemný. Ide o nude odtieň. Čo sa týka výdrže rúžu, tak po pití kávy a zjedení tyčinky - mi vydržal necelé 3 hodiny. Potom sa mi z hornej pery začal strácať. S penovým aplikátorom sa nanáša celkom dobre.

s rúžom trend IT UP v odtieni 020
Moje najobľúbenejšie septembrové líčenie je kombináciou žltých tieňov, červené rúžu a červenej lícenky. Viem, že táto kombinácia znie trochu divoko, ale na večer to nebolo až taká divočina a navyše sú to podľa mňa jesenné farby. Žltý očný tieň som použila z quatro paletky od L´ORÉAL Disco Smoking. Naniesla som ho na oči aj pod oči. Rúž na pery The ONE Colour Stylist Intense Collection 5v1 v odtieni Electric Crimson od Oriflame má krásny studený červený odtieň, ktorý nerobí žlté zuby. 

Na líca som použila ten najčervenejší odtieň z paletky líceniek od značky Technic. Na mihalnice som použila špirálu RIMMEL London Lash Accelerator, ktorá ma príjemne prekvapila, lebo výnimočne je vidno na fotke, že mám špirálu. Neviem vám s istotou uviesť, či som použila ako podklad na tvár CC krém alebo rozjasňujúci make-up od Mary Kay, ale s istotou viem, že som to zafixovala transparetným púdrom Mary Kay. Obočie som upravila fixkou na obočie The ONE od Oriflame


Čo dobrého inšpirovalo v septembri vás? Budem rada, ak mi napíšete do komentárov. Prajem vám príjemný október. :)

2 komentáre:

  1. Zaujala ma biela čokoláda...určite ju vyskúšam aj ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tie čokolády v Dmke sú super :)nech si vyberieš akúkoľvek, tak nebudeš sklamaná

    OdpovedaťOdstrániť