utorok 19. júna 2018

Testovanie pleťovej rady NovAge True Perfection od Oriflame

Dostala som možnosť otestovať a neskôr si aj odkúpiť pleťovú sadu NovAge True Perfection od švédskej značky Oriflame. Táto sada využíva využíva výťažok z rastlinných kmeňových buniek z Acai a výťažok z hodvábneho stromu.

Okrem produktov, ktoré sú súčasťou sady, tak som dostala na skúšku aj upokojujúci odličovač očí NovAge. Ten v sade nenájdete. Mne sa páči jeho gélová konzistencia. Odličuje podľa mňa dobre. Je neparfumovaný. Aplikujte ho jemne a nedávajte ho priveľa, lebo ja som s nim už párkrát podráždila oči, keď sa mi dostal do oka. Je obohatený o provitamín E a má 150 ml.

Celkovo sada pozostáva zo šiestich produktov. Čistenie pleti prebieha v dvoch krokoch. Najprv použijete čistiaci gél a potom tonizačnú vodu. Čistiaci gél pení mierne a pleťová voda príjemne vonia. Po týchto krokoch je pleť jemnejšia a jasnejšia. Ráno zvyknem čistiaci gél kombinovať s prístrojom na čistenie pleti SkinPro.  Keď sme si pleť takto pripravili, tak je načase ju hydratovať a to pomocou - séra, očného krému, denného krému a nočného krému. Pleťové sérum je ľahučké a ja zvyknem aplikovať 1 až 2 pumpičky a rozotieram ho až ku krku. Veľmi rýchlo sa vstrebáva a zanecháva pleť rozjasnenú. Rozjasňujúci očný krém obsahuje kofeín. Má masážny guľôčkový aplikátor, ktorý príjemne chladí. Tento očný krém chladí a pomáha eliminovať opuchy a tmavé kruhy pod očami. Konzistenciou mi nepripomína krém, ale skôr gél. Tiež platí to, čo pri očnom odličovači opatrne, aby sa vám nedostal priamo do oka, lebo môže vás zaštípať. Ja mám občas nešikovnú ruku a nie je to tým pádom chyba produktu.
Denný a nočný krém z tejto sady majú totožnú vôňu, ale ako to už býva, tak nočný krém je predsa len o niečo hutnejší. Inak krémy nezanechávajú na pleti mastný pocit, ale zanechávajú ju rozžiarenú a vždy si vonkajšou stranou ruky dotýkam líc, keďže ich mám po aplikácií krému príjemne vláčne. Moja pleť je typovo suchšia okrem brady, ktorá je mastná a problematická. Táto sada vyhovuje obom typom mojej pleti. Nezdá sa mi, že by upchávala póry a nerobia sa mi ani šupinky v okolí úst. 
1. deň po používania pleťovej rady NovAge
Deň pred prvou aplikáciou som bola na hĺbkovom čistení pleti u kozmetičky, takže moja pleť síce na začiatku používania vyzerala všelijako. Avšak tiež potrebovala pár dní na regeneráciu. Keď som začala používať túto sadu, tak sa mi brada spočiatku mierne šúpala. Postupne to, ale prestalo a mala som pocit, že pleť si na novú kozmetiku už zvyká.   
po 12 dňoch
Mala som pocit, že už sa mi menej vyhadzujú podkožné vyrážky. Sem tam sa objavila nejaká menšia vyrážka, ktorú som pomocou tyčiniek na uší jemne vytlačila. Na tejto fotke sa mi zdá, že pleť je už o niečo jasnejšia. Po tomto období som absolvovala znova chemický píling, ale len v oblasti brady. 
po 19 dňoch
Pôvodne som mala recenziu napísať po 2 týždňoch, ale ako vidno na tejto fotke, tak lepší výsledok som dosiahla o niečo neskôr. Predsa len čím viac času, tak tým viac sa výsledky môžu ukázať. Tu som mala pleť už farebne jednotnejšiu a jasnejšiu. Menej sa mi vyhadzovali vyrážky. 
po 23 dňoch a po aplikácií textilnej pleťovej masky NovAge
Okrem tejto pleťovej sady som skúsila aj textilnú pleťovú masku NovAge. Spočiatku ma pleť mierne štipkala, ale po chvíli to prestalo. Maska je síce len na jedno použitie, ale bol to príjemný relax hneď po kúpeli. Maska je obohatená o kyselinu hyaluronovú, vitamín A a C a nikotínamid. V prípade, že potrebujete dodať pleti hydratáciu a rozjasniť, tak by mohla byť pre vás. Po kúpeli bola moja pleť asi prekrvená, tak preto ten ružový tón v tvári.
po mesiaci používania
Po mesiaci používania je pleť farebne jednotnejšia, má menej nedokonalostí a jazvičky po akné sa zdajú byť jemnejšie. Myslím, že v porovnaní s prvými dvomi fotkami je to predsa len o niečo lepšie. 
Už dlho som uvažovala, že túto sadu vyskúšam, ale kedže som používala inú kozmetiku, tak som to stále odkladala. Až kým som nedostala možnosť vyskúšať ju, za čo som vďačná. 

Myslím, že ten pokrok s pleťou som dosiahla, či už vďaka kozmetike, kozmetičke, ale aj vďaka tomu že mi opadol stres zo školy po štátniciach. Uvedomujem si, že akné môže u mňa vznikať z rôznych príčin - či už je to trávenie, hormóny, únava alebo stres a možno je tu aj faktor, o ktorom zatiaľ netuším. 

Každopádne som v dobrom prekvapená, lebo mám skúseností aj s drahšou kozmetikou a s výsledkom som nie vždy bola spokojná. Táto sada vás v akcii vyjde na 62,99 €, čo sa možno zdá naraz ako dosť peňazí, ale keď si to prepočítate na jednotlivé produkty. Nie je to o nič drahšie ako produkty v drogériách. Navyše pokiaľ máte v sade zastúpené takto všetky produkty, tak máte väčšiu istotu, že sa budú vhodne dopĺňať a nemusíte kombinovať produkty rôznych značiek. 

Viem, že sú ľudia, ktorí sú skeptickí, keď im poviete, že používate Oriflame alebo Avon. Automaticky podceňujú tieto značky len kvôli tomu, že predávajú kozmetiku prostredníctvom katalógov, ktorá je navyše cenovo dostupná. Treba si však uvedomiť, že každá značka sa vyvíja a snaží sa držať krok s konkurenciou. V súčasnosti je aj na kozmetickom trhu taká konkurencia, že nikto si nemôže dovoliť zaspať na vavrínoch. Tak ako kedysi boli tieto značky považované za drahé v porovnaní s platmi, tak sú teraz brané ako lacné. 

Balenia produktov majú štandardné veľkosti. Čistiaci gél a tonizačná voda majú 200 ml. Krémy majú 50 ml a pleťové sérum má 30 ml.  Krémy majú ťažšie sklenené obaly. Čistiaci gél a tonizačná voda majú zas plastové obaly. Najrýchlejšie sa mi míňa tonizačná voda a očný krém. Tieto produkty si viete zakúpiť aj jednotlivo. 

Po pravde mám radšej čistenie pleti pleťovým mliekom, ale zvykla som si aj na čistiaci gél. Ten prvý týždeň sa mi zdalo, že mi nesušil len bradu, ale aj okolie úst. Musela som si viac natierať aj pery hojivým zázrakom alebo balzamom na pery. Podľa mňa táto sada môže sedieť všetkým typom pleti, či už suchej, zmiešanej, normálnej alebo mastnej. Moju pleť dala do rovnováhy a som zvedavá, aký výsledok po dlhšej dobe dosiahnem. Za seba môžem sadu odporučiť.

Poznáte túto pleťovú sadu? používate skôr lacnejšie alebo drahšiu pleťovú kozmetiku?









0 komentárov:

Zverejnenie komentára